Tidigt, ja men glöggen kokar redan i många hem!

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidigt, ja men glöggen kokar redan i många hem!




Hej, Tomtegubbar

 

Tomten är full av kärlek till barnen

och tomten är full av känsla för skarnen

ja, tomten är full av julfridens bud

och glömmer, i misshugg, alla förbud

som just i december så retligt förenar

vanliga bilar med selade renar

som framförs av män som sedan advent

har slarvat en smula med sina procent.

Nu i arresten, i vinter så kulen

tomten får ångerfull tillbringa julen.

Ungarna sitter vid granen så rart

och frågar sin mor: "Kommer pappa snart?"




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-12-08 09:28

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Tea Alex
Jag håller med Walborg! Definitivt en text som skulle sättas upp på Systemet. Eller i varje trappuppgång.
2010-12-08

  walborg
Texten skulle finnas på varje Systembolag!!!
2010-12-08
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP