Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RÖD UNGDOM

hon var medlem i röd ungdom

hade basker och röd halsduk

och hon frågade om jag skulle med på té

dirigerad av min mandom

intrigerande i lönndom

sa jag: "visst..."

sen gled vi in på SKP

 

det var sjuttiotal och blåjeans

det var bokcafé oktober

och en gnista startade en präriebrand

flickor vet vad saken gäller

vilket pojkarnas behov är

de behöver bara tindra lite grand

 

 

mao tse-tung såg vad vi gjorde

från affisch på sovrumsväggen

det var faktiskt så det kändes denna kväll

lite längre bort satt planschen

med de tre berömda skäggen

jag var hemma hos en tvättäkta rebell

 

 

det var maj - det är det alltid

i en sång av detta slaget

jag var själaglad när jag steg på min buss

jag ska aldrig glömma anna

och det ljuva välbehaget

som beseglades med världens längsta puss

 

 

LARZ GUSTAFSSON 8/12 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 413 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-08 16:42



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Oj..lika röd som du gör mitt ansikte så är din text...fanstastisk...Du är så otroligt duktig att du nog inte fattar det själv. Strålande!!/B
2010-12-08

  Måna N. Berger
Härlig rebellsång att bli glad av! Väcker ljuva minnen... :)
2010-12-08

  Bjarne Nordbö
Haha, det här känner jag igen mej i. I Peking hette stället Röda tuppen och studiecirklar med flört var ett stående inslag.
2010-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP