Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smaragd

Isigt evigt utanför,
i synbart statisk stillhet
ässja ovanför
där järneld skimrar,
och blänkande smaragdcylindrar
tornar över sargad mark

Under moln av salt och sot
dånar sång från döda hav
en melodi om slummersvunnet tidevarv
resonerande i djupet av kristallers tystnad
vakande i saknad över Gaias grav

Utan sinnen, utan liv, är alltet ingenting
en ständig existens
i ständig expansion
en gränslös svart oändlighet
där all substans är utspädd

Men vakaren står redo där
i himlaeld




Fri vers (Fri form) av Ayreon
Läst 362 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-11 06:40



Bookmark and Share


  Magnus A
Hemskt vacker. Med hoppfull avslutning.
2010-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Ayreon
Ayreon