Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Män dör tidigare' av Jack E. Gladh, inspirerade till kommentaren. Bilden visar en bro över Klarälven i Karlstad en dag i september för några år sedan. För en som bor i en stad som Stockholm, är Karlstad lik en exotisk oas, en lunga av tvenne.


Kritik på en text (581) - en tolkningspolitisk fråga?






Om människan inte
får befinna sig
i sällskap ibland

så dör hennes
själ ett stycke.
Om hon aldrig

får vara ifred
så dör hennes
själ ett stycke.

Blott en sorts
balans mellan dessa
två tillstånd ger

hennes förstånd utrymme
att leva. Galenskap
är per definition

ett tillstånd som
svajar mellan ytterligheter
i kampen om

att tillhöra en
värld av dessa
båda och tvingas

välja den ena.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-20 23:37



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Jo, tycker mycket om till och med.
2010-12-21

    ej medlem längre
Mental storslalom tänker jag;)
2010-12-21
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP