Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek till andra börjar hos en själv

Roten till kärlek är tillgång till kärlek, roten till ondska är brist på kärlek. En människa som älskar kan inte gå runt och älska andra utan att älska sig själv. En människa som hatar kan inte gå runt och hata andra utan att hata sig själv.

Det går inte att vara bekräftelsekåt och söka lycka utifrån och samtidigt förvänta sig att andra ska älska en. Vill man bli älskad, låt kärlek komma inifrån dig själv och låt andra få ta del av den utifrån! Kärlek och bekräftelse är inte samma sak. Kärlek är något äkta, bekräftelse något konstgjort och flyktigt som hålls till liv genom yttre stimulans.

Det går inte att respektera andra till 100 % om man inte respekterar sig själv fullt ut. Det går inte att tillåta sig själv att växa om ens själ ständigt är beroende av yttre bekräftelse och aldrig tillåts landa. Det är svårt att hitta rätt känslomässigt till en annan människa om självförakt står i vägen.

Kärlek till andra börjar hos en själv.




Övriga genrer av Charlotte_08
Läst 445 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-12-28 15:28



Bookmark and Share


  aol
så sant, bra skriftat
2011-08-21

  Peter Olausson VIP
läsvärd text, med så mycket av sanningar. Det är som du säger: kärleken är roten till allt. Finns den inte - låter man den inte så rot och få utrymme att växa - så blir allt grått, svart, destruktivt. Tack, ord i rättan tid!
2010-12-28

  Larz Gustafsson VIP
Nej, den börjar ovanifrån.
Men när man tagit emot kärlek från Jesus så kan man ge vidare till andra.
Det som är så paradoxalt med kärleken är att det enda sättet att behålla den är att ge bort den.
2010-12-28

  T. André B.
Mycket sanning, fin tex. :)
2010-12-28

  PPQ
mycket läsvärt
2010-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Charlotte_08