Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


<em>"bilden har jag målat"med min patenterade 3-D färg.. en liten pik till en "grenbrännare....som ej kan skilja på mitt o ditt.....kb<br /></em><br>


sköra grenar

 

 

knaster av sköra grenar

som bryts av starka vindar

får mig att längta tystnad

i hjärtats rotsystem

 

isen har slagit sina klor

runt trygghetens träd

denna världens kyla

livets emfysem

 

vi andas ej längre

ingen vågar tro

att vår kommer igen

inget hopp för små grenar

 

någon hittar främmande eld

i sena nattens timmar

någon bryter det som

brinner i tro att det förenar

 

men att bryta andra grenar

samla en brasa av andra

energin från grenar som fryser

för själv sko sig och bli varm

 

väcker vreden hos Honom

som snart kommer igen

då Han samlar se sina

vid sin varma barm

 

de små frusna grenarna

tinar i  Hans närhets eld

Han omhuldar var gren

som är en del i Livetsträd

 

men de som förfrös andra

de som bröt de skadade

de som inte ville förstå

att de skadade helig säd

 

dom, de kommer då att känna

samma eld som tinar det frusna

bränner också i en evighet

i stolta hjärtans mark

 

alltså fryser jag då hellre lite här

och låter mig brännas av dem

som tror att de är gudar

när de bryter sönder min bark

 

skalas hellre här av all världens

fägring och falska jagets begär

låter Honom helga hela mig

Han tar hand om mitt isproblem

 

och knaster av sköra grenar

som bryts av starka vindar

får mig att åter längta tystnad

i hjärtats rotsystem

 

 

kb

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-01-02 16:36



Bookmark and Share


  Maria T
Vackert.
Det finns hopp
för små grenar om Jesus
är trädgårdsmästaren
2011-01-05

  walborg
Innerligt och vackert.
2011-01-02

  Bibbi VIP
För någon timme sedan fick jag till Dig i min bönekammare Jeremia 15:11 samt sista delen av vers 19 i samma kapitel men läs det gärna i sitt sammanhang!

Applåd och bokmärke för denna så profetiska text.
2011-01-02

  Larz Gustafsson VIP
Cool bild.
2011-01-02

  Larz Gustafsson VIP
Jodå, "Je croix"!
2011-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP