Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
05.12.07
18.50



hem - (100 ord)


så längtar jag
först när de sista stegen tas
andfått stapplande

hinner jag förstå
vad det var som drev mig hit
precis på tröskeln möter du mig

jag är naken
utlämnad till din famn
och trygg vilar jag

tillitsmuren faller tungt
skyddad står jag
i tamburen

vild av allt det självklara
djurets flockande
som stegrar sig

och skriker utan dig
famlar jag livet
äter mig glupande

vådligen törstande
urtorkan halsdrar
mig genom dina oaser

här syns spår
alla sammankomster
i gyttret

alla ord
som lämnats kännbara
efterklanger

i det fysiska rummet
vilar allt som är jag
här andas jag befriat




Fri vers av Nightngale
Läst 277 gånger
Publicerad 2005-12-07 18:56



Bookmark and Share


    Camapani
Mycket innehållsrikt. fylld av längtan och ångest, men tryggheten att få komma hem, här som du säger det rent fysiska rummet, att kunna vara hemma och bevara sinnesron vilande från det som är utanför.

Det ultimata vore om man kunde uppnå detta sinnestillstånd oavsett vart man befinner sig. Men jag känner starkt igen, dock kan hemmet också bli ens skyddsborg..nu ska jag inte filosofera mera. Jag tar till mig den här. Tack
2005-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Nightngale
Nightngale