Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Allvar är något att ta andra på"



Jag tycker att snö skall de va

dock ej när den slaskar och smälter.

Jag tycker att tuvor är bra

men icke när hölassen välter.

 

Det finns de som anser att jag

är litterärt fullständigt sanslös

för jag tycker Pippi är bra

men allra bäst är Pelle Svanslös.

 

Jag tycker att asfalt är svart

och föredrar därför gatstenar

Spatsera i Kungshamn en kvart

så inser du strax vad jag menar.

 

Jag tycker att gudar är bra

så länge de erbjuder frälsning

åt andra. Till alla som tror

jag sänder en uppriktig hälsning.

 

Men bäst av allt är nog ändå

att det i min mungipa rycker

de gånger jag inbillar mig

att nån bryr sig om vad jag tycker!

 

Jag svingar min luggslitna hatt

och avstår helt visst från att klandra

dem som icke insett ännu

att blott ta på allvar de andra.

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 506 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-01-09 06:36

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Verkligen bra . Impressed.
2011-01-27

    eva m h
Gillar!
2011-01-10

  Anna*
Härligt rimmande flöde som är lätt att läsa och ta till sig. Applåder
2011-01-10

  Annie b'larsson VIP
Jag tar din text på allvar.
2011-01-09

  Yrre VIP
Å så bra skrivet, Klart vi bryr oss om vad du tycker :)
2011-01-09

  thyra
Här rinner orden fram och rimmen dansar tyst i takten! Jättefint!
2011-01-09

  Monika A Mirsch VIP
mmm, mums: skall placera ditt Allvar på fintallriken, ta lilla silverskeden i min hand med lillfingret gentilt spretande mot höga skyn, sätta mig i bästa stolen och långsamt, långsamt inmundiga din sköna allvarsdikt till aftonvard.
2011-01-09

  walborg
Jag bara ler när jag läser och njuter av de sista versradernas elegans - språkligt skönt.
2011-01-09

  lilla t
funderar, som vanligt, men just idag på ditt bildval: är du en clown? nja, visst roar och underhåller du, men jag tänker på den där filmen om elaka clowner och sådan är du icke. Texten är riktigt bra, då den skapar efterdyningar i tankeverksamheten.
2011-01-09
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP