Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns så mycket emellan dem

Det finns så mycket emellan dem
Även när de är tätt tillsammans
De kanske håller i varandra
Men det finns sånt man inte kan nå

Som när han slänger smutstvätt på golvet
och hon tjatar
De kanske till och med skriker
men säger inte sanningen
Att hon aldrig vill bli som mamma
upplockerska kedjad i köket
Och att han inte vill ha några regler
utan själv få bestämma vad som är rätt
Men de säger inte sanningen
Att båda vill ha frihet
men på olika sätt

Och när hon är rädd för spindlar
och han tycker hon är rätt fånig
Men det finns sånt man inte kan se
Som en liten flicka i spjälsäng
ensam med ett åttabent monster
Hon skriker men ingen hjälper
Barn ska härdas, och vi vill sova
Hon kanske inte ens minns det själv

Och det finns så mycket emellan dem
Som när han inte pratar mer på hela kvällen
när hon korkar upp en flaska vin
Men hon kan aldrig känna
sexton år av farsans andedräkt
och dörren till rummet låst
med rock på högsta volym

Och när han är ute med vänner
och inte kommer hem förrän tre
Hon sitter i soffan helt vaken
\"Var fan har du varit, egentligen?\"
Men han kan aldrig höra
mamma som gråter i sovrummet
när pappa ”jobbar över” igen

För det finns så mycket emellan dem
Det finns bara luft emellan dem




Fri vers av Evelina Rosenqvist
Läst 730 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-12-08 16:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Evelina Rosenqvist
Evelina Rosenqvist