Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betingad repris




Folkhemmet 2011

 

Vem är det väl som stjäl

ur pensionärens portmonnä?

Jo, de som sitter trygga

i Fredrik Reinfeldts knä.

 

Ty rättvisan har ingen plats

på Statsministerns lår

de gamla får va' nöjda

med smulorna de får.

 

Idag finns många gamla

som lider verklig nöd.

Men ingen bryr sig? Snart är

fattigpensionären död.

 

 





Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-20 10:17

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    AA VIP
Det är så sant......Bra skrivet. // AA
2011-01-20

  Annie b'larsson VIP
Det bäst som skrivits här sen jag skrev nåt : )
Applåd!
2011-01-20
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP