Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är alltså den tredje engelska sonetten ur min "diktsamling". Jag har valt att voltan är en kort parafras på en psaltarpsalm (Ps 84:2-4) och kanske inte en traditionell vändpunkt. Temat är hämtat ur H-E Lindström's "Pilgrimens sju nyckelord".


Sonetter för en pilgrim (3/9), Enkelhet

Ta tältet och träd in i luffarlivet,
från vardagsbullret ge dig själv dispens.
Det enkla är det enda som är givet,
ty livets gåvor kräver ej finans.

Låt tältet bli symbol för våran kyrka
som ständigt idkar möta hennes får
på landsväg, fält och stig för oss bestyrka
att enkelhetens tempel till oss når.

Hur ljuvlig är din boning, Herre kär
av längtan jag förtärdes till din förgård.
Se sparven har sitt rede funnit där
samt svalans bo med ungar i sin vård!

Spartanskt och enkelt slår vi upp ett tält,
mobilt få bo på Herrens öppna fält.


© Copyright M. Borgström 2011




Bunden vers (Sonett) av lux et veritas
Läst 399 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-21 17:06



Bookmark and Share


  korpfjäder
visst är det härligt att skriva sonett!
och med vilken lätthet du finner metern!
2011-04-10

    ej medlem längre
Psalm 84, en av mina absoluta favoriter, här tar vi paus och bara andas.
2011-03-18

  walborg
Varmt tackk för en skön text att vila i.
2011-01-21
  > Nästa text
< Föregående

lux et veritas
lux et veritas