Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en fabel om en morgon i framtiden


madrass


två sängar
sängdrömmer sängdrömmar
i den enda möbeln

en trasig säng
däckade inatt
på mattan

jag vaknar mig
ser dig stå ovan den
bränner den med mörka ögon

väggen får grenar, löv
frukost i köket
där växer mossa, gräs

kaosgud skriker på balkongen
bland virriga tättingar
vinden tilltar

ett orosmoln kommer från toaletten
moccadränker sitt övre svarta
spelar bongo, jag bas

kaffet är klart
vad ska vi göra idag?
vi gifter oss!

snälla ge mig något nytt att jobba med
jag skäms ju så
när min kreativitet tar slut

molnet blir rosa
jag spinner socker
- det regnar i vardagsrummet

kaosgud utanför fönstret
blåser bolster över vår våta dans
vi lyckas röka i megarapid

röda ögon gula blickar
skickar tysta dolkar
bland rök, bolster, vatten, hud

jag vaknar ur en dröm
min mun växte ihop
usch va läskigt!

jag lutar mig bakåt
blir en säng i sängen
fallskärmen blir vårt täcke




Fri vers av Joakim P Udd
Läst 381 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-01 09:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sån här typ av poesi tilltalar mig. Många fina strofer som tåls att läsas flera gånger. En fullträff!
2019-02-23

    Oprofessionell
Jag älskar dina texter, ditt flow och hur de enligt mig är ganska svarta egentligen. Så när jag ibland återvänder till denna sida, är det du och dina texter som jag läser.

"molnet blir rosa
jag spinner socker
- det regnar i vardagsrummet "

bara där fastnar jag.
du är

bra.
2011-02-01

  objekt3
oh noes sweet suger of maaaineee !
2011-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Joakim P Udd
Joakim P Udd