Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt hjärtas lag

Kläd hjärtat i sönddagskjolen
Ta värmen från solen
och vänd ansiktet mot kärleken

Varje dag stod jag i vatten för att få ny rot
Vardagens trygghet låg på botten i det djupa havet

Ett provdopp förvissade mig om att vattnet var klart och rent
Andningen var tung men full av syre
Det fanns liv där, men inte mitt

Uppe vid ytan fanns min plats kvar
Upprymd av att det bara var ett provdopp

Jag har fått livet för kärlekens skull
Kärleken till livet droppar över på mig
Det får bli mitt hjärtas lag

Jag slog rot i vattnet
Vardagens trygghet får jag skapa själv
Mitt klappande hjärtas lag




Fri vers (Fri form) av Kristina Ahlberg
Läst 396 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-16 17:13



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Ett härligt flöde meningsfyllt innehåll som berör
och väcker positiva känslor till liv!
2011-03-20

  Katarina O´Nils Franke
Vacker dikt, mycket fin och stämningsfull. Jag tycker mycket om versraden: "Varje dag stod jag i vatten för att få ny rot"
2011-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Kristina Ahlberg
Kristina Ahlberg