Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
05.12.13 19.10


Lucia



I

strålande ljus du giver där du går
skuggorna övergiver
hed, tjärn, skog och lund

vart hybble höljt
i rök och dimma
var vrå i vårt karga fädernesland
där dina eviga lockrop ljuder

dina händer knyter starka band
där du giver tända ljus
ur hand till hand
vi generade får förnimma

gåvor som gives i frihetsro
hur du på nytt tänder hopp och tro
med lätta steg dig närmar
i våra hjärtan bygger bo

sjunger oss tillmötes

*


II

strålande ljus du giver
där du går
skuggorna övergiver
hed, tjärn, skog och lund

vart hybble höljt
i rök och dimma
var vrå i vårt karga fädernesland

där dina eviga lockrop ljuder
dina händer knyter starka band
där du giver tända ljus
ur hand till hand

vi generade får förnimma
gåvor som gives i frihetsro

hur du på nytt
tänder hopp och tro

med lätta steg dig närmar
i våra hjärtan bygger bo


sjunger oss tillmötes




Bunden vers (Rim) av Tobias Hedlund
Läst 2772 gånger
Publicerad 2005-12-13 19:46



Bookmark and Share


  mariann
Mm en vacker dikt om Lucia.
Behövs lite nya än de som läses
år efter år.
Denna skulle kunna vara en kandidat.
2005-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund