Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vikarien

Ibland dyker hon upp på helgen
när någon ordinarie är sjuk eller har semester

Hon har glädje i sina ögon och förståelse
aldrig suckar hon över att något blir besvärligt
bara ler och har en idé om hur man löser det
kanske inte idén alltid är en lösning
men är ändå ett bevis på omtanke

hon studerar i veckan
alltid har hon läst något intressant
som hon förmedlar
senast var det om ungdomsbrottslingar i USA
att det finns människor som tycker
det är ok med dödsstraff för barn
om brottet anses tillräckligt grovt
vem är då den största brottslingen
barnet eller den som skapar lagen

vikarien har inte fastnat i rutiners klister
visst gör hon det som behövs
med sina lite ovana händer
men hon tillför också en välsmakande krydda
av sina omtankar och sin livssyn




Fri vers (Fri form) av Maria Malm
Läst 469 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-02-19 11:31



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En underbar dikt så varmt och förnöjsamt på nåt vis ..som avslutningen säger hon tillför en krydda..såna är vikarierna..allafall för det mesta..välordat bra snyggt jättefint!!!
2011-02-21

    Bo Bjelvehammar
enastående inkämnnande och klokt
2011-02-21

    eva m h
Ett fint erkännande hon fick vikarien!
2011-02-20

  anits VIP
En mycket fin hyllning till vikarien
om inte vikarien fanns, då blev
det genast svårare på jobbet
2011-02-20

    Annika J
Den här texten är så härligt positiv!
2011-02-19

  Mr Lindemann VIP
Ibland så känner jag som jag är vikarie för någon ordinarie här på poeter.se
2011-02-19

  lisa"puzzle"svensson
ja! Hurra för alla vikarier :)
2011-02-19

  thyra
Ibland blir rutinerna utan känsla och det är tråkigt, att vara med om. Skönt att skillnaden blir sedd med positiva ögon. En fin hyllning som du skrivit. Den skulle sitta uppe på väggen i personalrummet. Bra!
2011-02-19

  Carola Zettergren
Mycket fint diktat till vikaren, en välbehövlig hyllning tror jag, vikarien är ofta underskattad...
2011-02-19

    Tea Alex
Fint! Ja hur klarar man sig utan vikarier? Då kan ju aldrig någon oridnarie vara ledig eller sjuk...
:)
Fint med dikter skrivet om arbetsplatser tycker jag. :)
2011-02-19

  Eva Helene VIP
Lite ovanligt att få läsa en hyllning till vikarien - så fint här! Gott att de finns!
2011-02-19

    ej medlem längre
härlig hyllning!
2011-02-19

  Katarina O´Nils Franke
Den här tycker jag mycket om, den är närvarande och mänsklig - i det nära och konkreta. Kanske finns en del igenkänning också, en rädsla för den rutinmässiga vardagen. Fint skrivet
2011-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Maria Malm