Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så här kan en vanlig dag i skolan se ut för en helt vanlig pojke. Vunnit en poesitävling med denna dikt.


Den ensamma pojken

En pojke står ensam i hörnet som han brukar
Vågar knappast andas och vågar inte se
Den coolaste av alla står och hänger breve´
Utan någon anledning får pojken ett slag
Detta är något som händer i skolan varje dag
Han börjar sakta gråta och håller sig för magen
Han har inget gjort för att förtjäna att bli slagen
Den coola fnyser till och ler lite grann
Tar pojkens mobil och säger \"Titta vad jag fann!\"
Skickar den till kompisarna som skrattar högt och kallt
Att slå den mesiga grabben är ju faktiskt ganska ballt
Till slut tar nån mobilen och förstör den totalt
Pojken blir förskräckt, för så mycket som han betalt
Den coola blir då arg och klappar till än en gång
Gänget runt omkring brister ut i sång:
Slå den fula tönten, ge honom vad han tål. Låt han inte slingra sig som en jävla ål!
Pojken får en spark och faller då ihop
Den coola börjar sparka och det uppstår hejarop
Till slut så ligger pojken nästan helt medvetslös
Gänget runt omkring skriker: VILKET JÄDRA ÖS!!!
En flicka går förbi och tittar lite snett
Pojkvännen går bredvid och ler rätt så brett
Ingen verkar bry sig om hur pojken faktiskt känner
Ingen säger nått, han har inga vänner
Åter igen går fem tysta förbi
Vid förhör senare säger de \"Det var inte vi\"
Klockan ringer in, pojken får sin sista spark
Alla går iväg och den coola känner sig stark
Men pojken ligger kvar och reser sig inte igen
Och när skolan är slut går han inte heller hem
Han går till tågrälsen och väntar där
Nu har han fått nog
Den coola ska få ångra att han nånsin slog
Dagen där efter talar alla om pojken som dog
En bild finns i tidningen och han blir äntligen sedd
Men nu är allt försent, pojken finns inte mer och behöver
aldrig mer va rädd.




Fri vers av Kim S.
Läst 541 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-07-14 20:34



Bookmark and Share


  a.m
är så äckligt sant! Man blir så förbannad för att detta är verklighet och inte dikt. Men jag tycker du kan ändra /JÄDRA ÖS/ till /JÄVLA ÖS/ för jag tror det är sannare! Eller, om du vill stava helt rätt så blir det /DJÄVLA ÖS/
Förresten ska du inte förringa dina åsikter pga din ålder. Det är inte antalet år som avgör en männsikas klokhet! Jag känner många barn som besitter större visdom än många vuxna.
2004-11-08

    tinky-winky
va bra! jag blir tårögd...........så sorlig...jag kan förstå att du vann.....du utrycker dig så vackert!!
2004-09-06

  Hans w-art Westlund VIP
där skulle man ha ett stort lakan och slänga över alla skitstövlar, trolla bort dem eller ännu bättre ge dem din dikt att läsa till deras ögon inte orkade mer
2004-07-14

  Lany
men vi gör vad vi kan, varje dag och nästan hela året. Sörjer med dig.

Faan ta dom ! (men det får jag inte säga, men gör ändå)

/Lasse lärare.
2004-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Kim S.
Kim S.