Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt jag skrev efter ett besök i de två mest \"resultatgivande\" koncentrationslägrena i Polen, Auchwitz1 och Auchwitz - Birkenau. Många säger att det ALDRIG kommer hända igen. Det sker VARJE dag, i mindre utsträckning; Krig, skolor, arbetsplatser o.


För historien vidare...

Det hände då, och inte nu.
Men dom var människor - Precis som du.
Har du tänkt på en sak?
- Det kan ske igen.
Ja, det där hemska, så som för längesen.
Det kanske inte händer nu och kanske inte snart,
men allting går framåt med en väldig fart.
Vi måste sprida ut hur fruktansvärt det var,
och ta vara på de minnen som än idag finns kvar.
Tillsammans kan vi hindra att det sker igen.
Det räcker att du bara talar med en vän.
Berätta då för denne att det som hänt är fel.
Tillsammans kan vi hjälpas åt att göra världen hel.
Och är du villig att kämpa för det du tror är rätt,
glöm då aldrig bort vad du på denna resa sett.
Berätta vad du vet, och allting som du hört.
Då vet du sedan säkert att du något vidare fört.
Och om vi alla fortsätter att göra det vi ska,
så kanske hela världen står i fred en vacker da´.




Fri vers av Kim S.
Läst 283 gånger
Publicerad 2004-07-14 20:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kim S.
Kim S.