Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten diktduett tillsammans med KarinS.

http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1285231




Smältvatten (tillsammans med KarinS)

Det finns en hårdhet
i mitt hjärta
ett härdat försvar
en rest från ett annat liv

kom låt mig värma dig
tina frosten
med min närhet
låt din längtan mjukna
drömmarna du drömmer är mina

dina ord förvirrar mitt sinne
med både lust och tvekan
jag vill
jag vill
jag vill
men är rädd för livet
och löften jag ej kan få

jag kan inte lova något
en flämtande själ
två darrande hjärtan
min rädsla håller din rädsla i handen
jag ger mig till dig

vad väger väl mina gråa murar
mot dina röda läppars mjukhet?
jag veknar och kapitulerar
och släpper taget om det som var

låt oss sluta ögonen
flyta bort
smälta tillsammans
simma i ljumma längtansvågor
det finns bara ett nu

jag drunknar en stund
och glömmer morgondagen
förförs av det omöjliga i nuet
och låter alla ljusen brinna ut.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Niclas Petersson VIP
Läst 657 gånger och applåderad av 24 personer
Utvald text
Publicerad 2011-04-05 12:24



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Det är lite "lapptäckspoesi" över denna skriften. Både bildlikt och bokstavligt. Bildlikt då skriften i sig ger en aning om fortsättning då den "svarta partiet" övergår i den "röda delen." Det blir lite abrupta slut i väntan på
övergång.

Sedan blir det så bokstavligt sett även lapptäcke av det hela, i och med det svarta och röda textpartierna
2011-08-14

  Maiah VIP
Helt underbar, ett bra samarbete!!!!
2011-04-05

  lisa"puzzle"svensson
jag älskar titeln! den summerar verkligen er vackra dikt, ett motstånd löses upp av en inre värme :)
2011-04-05

  Anya VIP
Vackert och drunknande.
2011-04-05

    Tea Alex
jag vill
jag vill
jag vill


!
Att inte tappa sitt go, det tror jag på. Spännande duett!
2011-04-05

  M_Franke
Underbar text, ord som känns!
2011-04-05

  Christine Sabel
Vackert! Hur skriver man med rött?
2011-04-05

  Linda CH VIP
Bränner sig fast! Ni kan verkligen det där med att förmedla känslor rätt in i hjärtat.
2011-04-05

  Emme VIP
Jäkligt bra skrivet och skickligt gjort, kan inte
slita mig från denna text...
2011-04-05

    Max Poisé
Helt fantastiskt kul att detta sprider sig i sällskapet. En variationsrik dikt som smeker likt en slöja över naken hud. Jag skönjar en duett där lidelsen finns på ytan och det hårda bandet håller ihop två själar som annars slungas ut av centrifugalkraften!
2011-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP