Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till traditionell melodi, kanske mest känd genom Cornelis "Cecilia Lind"


människornas jord

1.
I rymden hon svävar, vår jord, ack så skön.
Hon badar i solljus så skimrande grön.
Hon är ditt hem under livsvandringen.
Så vårda nu henne helt oändligen.

2.
Låt floder och sjöar och hav glittra fritt
och skogarna andas i luft som är frisk.
Hjälp bönderna skörda grödor till bröd
och lär oss att leva i fred utan nöd.

3.
Din tid här på jorden är dyrbar och kort
så låt den förflyta i ro – inte fort.
Lär kärlek, lär frid ut till dina barn
så lämnar du livet med hopp som finns kvar.

4.
För bara med kärlek och med varsamhet
kan männskorna rädda sin egen planet.
Vi är alla bröder och systrar förstås.
Lämna så jorden att grönska för oss.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ingmar Hård VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-06 17:38



Bookmark and Share


    Faktiskt
En vacker miljömedveten visa, helt i min smak. :)
2011-04-23

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
En så fin visa att få nynna med i..!
2011-04-18

  Osvalds_Dotter VIP
bokmärkt :-)
2011-04-09

  Minkki VIP
din sympatiska text sitter fint till melodin !
2011-04-06

  Christine Sabel
Sparad, vackert att minnas dessa ord
2011-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP