Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad är det som är ditt men som ändå används mer av andra?


Mitt namn

Gåtans svar var givet för mig:

min kropp

min själ

min vilja





Fri vers av Tea Alex
Läst 158 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-20 11:44



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Det är bara kungligheter som talar om sig själva i tredje person. Vi andra, ja, vi blir i mer eller mindre utsträckning använda, förstås.
2011-04-20

  Larz Gustafsson VIP
1 Tess 5:23
2011-04-20

    ej medlem längre
Låter som aningen av en tomhet, det där, som om man alltid blir betraktad och behandlad som ett objekt helt utan egen värdighet och vilja. Det finns något av en uppgivenhet i texten också, precis som om gåtans sorgliga svar skulle vara hugget och ristat i sten. Man försöker att leva, men hur man än gör så missbrukar de ständigt ens namn och tar en för given utan att ens försöka att knacka på dörren och fråga om någon är hemma. På något sätt så tycks den här kortfattade dikten längta och söka efter någon slags egenvärde och självständigt vara och uttryck. Någonting som kommer inifrån och som verkligen går på djupet och är helt och fullt äkta, genuint och oförfalskat till skillnad från alla sociala roller och dylikt som man tyvärr så ofta blir pådyvlad när man hela tiden blir sedd som någon slags ägodel. Det finns ett djupt stråk av fångenskap i den här dikten. En instängdhet som fjättrar och kväver och inte lämnar något utrymme åt själva det personliga Livet.
2011-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Tea Alex