Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PILGRIMEN

Så tar han sitt kors och sin rensel
Sina starka remmade skor

Fattar sin hand om staven
Tar hatten för vila och sol

Korset de både tynger och bär
Ränseln
den tar han för sin bok och sitt bröd

Sina starka skor
mot vandringens heta glöd

Staven som sin gode ledare
går ständigt steget före

Stöttar till vila
om färden blir lång och tung

Hatten huvudet skuggar
och ger ro till vandrarens sömn

Ja
pilgrimsfärden på jorden
är varken saga eller dröm

Den startar vid livets början
och pågår till livets slut

Men utan hatt, skor och rensel
sitt kors och sin stav

Hade färden varit outhärdlig
mot den eviga stad


M-L




Fri vers av Maj-Lis VIP
Läst 1030 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-04-29 19:39



Bookmark and Share


  Janne
En inlevelserik
bra text med stort
innehåll,livets vandring
ger erfarenheter och lärdom
2013-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Maj-Lis
Maj-Lis VIP