Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=42JOswXMm64<br>


Vem vet

 

 

 

en del glömmer, andra gömmer

 

i sanningens konsekvens

letar drömmar referens

 

renskrivna hjärtats rader

spelar spratt i kärleks

charader

 

vem vet inte du

sjöng Lisa Ekdahl

en gång men även

du

 

minns hur du nynnade den

på både svenska och farsi

och inte trodde jag hörde

men jag njöt i fullt mått min

vän

 

vem visste inte då eller senare

hur en framtid ser sig tillbaks

endast  i drömmar besöker

du mig nu ger råd smeker kind

smörjer mina gnisslande leder

lenare

 

 

schacks pjäs bonden var jag

hade inga torn eller springare

saknade löparens mod

du min dam min drottning

ville vara ditt hjärtas kung

men blev allt för utlämnad

svag

 

förlåt en längtande vårflod

som tinade allt för sent i tid

lyss till en dåres försvarstal

nu när alla andra öron stängts

för ord födda ur en evighet

jag vet ditt rätta namn skrivet

på den vita stenen med himlens

blod

 

då grät jag nu gläds jag i stillhet

förtröstans liv har fyllt mitt sinne

därför kan hoppet bära dig fram

mot landet där kärleken tronar och

dårar blivit de första av de sista

korsmärkt kärlek blödande guld

silver renat i degeln sju gånger

ja så är mitt tal mina ord jag en

poet

 

profet eller ej endast Gud vet

om orden blir kött och besannas

när dagen då livets bok öppnas

och ditt namn står bredvid mitt

och kerubers vingar omsluter

vår himmelska kyss i beskydd

inte längre en bonde eller dåre

bara hjärtats Kung och Drottning

som dansar fram på hav av glas i

evighet..........

 

 

 

kb

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-07 00:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP