Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven Till Gortoz A Ran - med Denez Prigent & Lisa Gerrard http://www.youtube.com/watch?v=5nl1WK-uKxw http://www.youtube.com/watch?v=9_sJnEX57Pw http://www.filestube.com/54c1826cc93ef32903e9,g/Denez-Prigent-Lisa-Ge-d-Gortoz-A-Ran.html


Kärlekens förklaring

Du säger
att du minns


hur jag läser dina ord, följer rytmen med fingrarna, låter
dem sväva, över dina tummade ark, de du vikt
med omsorg, doftat samman, sänt mig
med din själs samlade längtan och förväntan, kramande
hoppets lågas ljus, tätare tryggt mot ditt bultande hjärtas
kraft, att sammanföra oss - närmare intill varandra


att jag berör dig
som ingen annan


med min kraft och närvaro, med ärligheten som tar dig
i besittning, som ser igenom dina slöjor, som kräver
din omedelbarhet, förlängningen av din sorg
och smärtas djup, som blottar dina lögner, inandas, lyfter,
stödjer, följsamt frigör, värnar om, stadgar, tillåter
din ärlighet, sårbarhetens avtäckande, sinnlighetens törst
och flämtning - andetagen


din är friheten att läka
att älskas samman


i din oändliga lättnad, föds dina tårar, i avslappningen,
som blommar ur värmen från mina händer, förs du vidare,
dit där omfattningen av innerligheten får växa och finna
lugn, anletsdragens mjuknande,
stillad all ängslan, oron modigt besegrad,
värnlöshetens styrkas boning, hänförelsen
kärlekens oövervinnerliga kraft, lugnets varsamma ro,
trygghetens efterlängtade - vila


min väg är tålamod
och inväntan att bli vald


sinnlig förundran, hängivelsen inför dig, kroppens
konturer, din röst, dina återhållna andetag, huden, munnen
som talar aldrig förut hörda ord, som berättar om
livets skiftningar och ljus, om mörkret
som gläntas och sprids ut över öppna fält och vidder, söker
horisontens gryende, tacksamheten, en förnyad dager,
sanningen om själskroppens utvidgning,
om närhetens växande - i långsamhetens lov




Fri vers (Fri form) av Tobias Hedlund
Läst 927 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-05-07 00:59



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Läste dikten utan musik först...näe den var nog inte så bra..hmm fan den som ger sig...gav den en chans till och läste den med musiken i bakgrunden...Wow!! säger jag bara ...ja, jag tror jag föll i trans eller nåt av allt det här vackra som plötsligt slog emot mig! En alldeles enastående vacker kärleksförklaring bredde ut sina vingar över skärmen här denna soliga lördagsmorgon! Tack!!
2011-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund