Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upphittad i arkivet, strax till vänster om entrén




Kontrapunkt



Hon satt på bänken vid stuguknuten
och hade nog varit fast besluten
att rensa alla de röda bär
som nu låg spridda kring henne där.

Men ödet gjorde hon blev avbruten.
Nu satt hon med ena handen knuten
och blicken glasklar men märkligt fjär.
Så är vår tillvaro, efemär.

Tänk att få uppleva slutminuten
mitt i sitt livsvärv, så oavbruten,
som vore döden blott en chimär,
på verkligheten en god dessert.

I söndags fyllde hon åttiosju.
Jag tror minsann hon är lycklig nu.

 





Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-08 17:38

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Lika glad att läsa dikten en gång till och njuta av innehåll, rim och meter. En god död.
2011-05-08

  Knickedick
Ska jag applådera den igen?
2011-05-08
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP