Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
<em>tillägnad min vän Bibbi och </em><br> <em>min vän Bluebell</em>.....<br>


på din själs stora strand

 

Det finns människor som

lämnar avtryck i sanden

på din själs stora strand

oavsett hur många tidvatten

som kommer så utplånas aldrig

deras fotspår

de är en del av ditt liv, mitt liv

vi bär dem inte på våra axlar

utan i våra hjärtan

det kan vara förlorade kärlekar

vänner som försvunnit eller gått

hem till det himmelska

Men nya fotspår kommer

var dag, se hur de formas

ta en återblick var kväll

i tacksamhet

och vet att även Du är

fotspår på deras själs

strand

det gör

en människa

öde-mjuk

eller

mjuk inför vad

ödet/livet har

i beredskap

för oss

och

förlåt

välsigna

förändra

be alltid den bönen

för alla som beträder

din själs strand

 

en dag kommer de att berätta

om alla fina snäckskal, alla fina stenar

som de hittade där

stora snäckor som de

satte till sitt öra och hörde

evighetens vågor slå i takt

med den eviges hjärta

stenar som deras himmelska

namn var skrivna på

allt från Din själs strand

 

DU ÄR UNIK!!!!

 

 

kb




Fri vers (Prosapoesi) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-05-09 17:27



Bookmark and Share


  Grubbelmia
Fantastiskt skrivet om en fantastisk person! Tack och kram. //Grubbelmia
2011-05-13

  aol
instämmer till fullo Bibbi är så god och rar
2011-05-11

  Regular
Fint skriven och instämmer
:-D
2011-05-11

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2011-05-10

  walborg
Så fint om Bibbi! Gläder mig med henne att bli bekräftad så.
2011-05-10

  Annie b'larsson VIP
"på din själs stora strand"

det var en vacker titel - och en vacker dikt;
den tyckte jag om.
Det är sant, det finns människor som lämnar avtryck för alltid...

"vi bär dem inte på våra axlar /
utan i våra hjärtan"

precis så.
2011-05-09

  Teresia Ridell
Vackert, varmt o alldeles underbart !
2011-05-09

  poetryGirl
fint skrivet
2011-05-09

  Bibbi VIP
Jag blir mållös och vill helst bara gråta glädjetårar över all den glädje och uppmuntran som Du ger mig idag då jag som bäst behövde den.

Hjärtinnerligt tack och bokmärke!
2011-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP