Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skavsår

Så kommer det över mig igen
svärtan bakom ögonlocken som tvingar sig ut
tårar så tunga att det blir skavsår på kinderna
Ibland undrar jag om jag inte blivit galen
den hastighet som gråtexplosionen kommer med
får mig att häpna och det finns inget sätt
att hejda den
Du är så ofta i mina tankar 
men jag märker av dig allt mer sällan
även om din keps ligger kvar
Din doft är sen länge borta från vårt hem
Jag fortfarande öppnar dörren för att titta in
trots att jag vet att du inte är kvar där
Tomhet

Så kommer det över mig igen
Den där svärtan bakom ögonlocken som tvingar sig ut
med tårar så tunga att det blir skavsår på kinderna


Ibland undrar jag om jag inte blivit galen
för den hastighet som gråten kan explodera på
får mig att häpna
och det finns inget sätt att hejda den


Du är så ofta i mina tankar 
men jag märker av dig allt mer sällan
även om din keps ligger kvar
här i köket

Din doft är sen länge borta från vårt hem
Jag öppnar fortfarande dörren till ditt rum
för att titta in trots att jag vet

att du inte är kvar där

Tomhet




Fri vers av Roger VIP
Läst 599 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-05-11 12:05



Bookmark and Share


  Anna*
Starkt och väl beskrivet! Den totala sorgen som överfaller och skakar igenom hela kroppen tills stormen bedarrat. Det tar tid men det blir långsamt bättre.
2011-05-13

  Svartsilver
så äkta din dikt känns,
tomhet kan eka så högt
även när den är tyst som döden.
2011-05-13

  Junitvillingen
Din smärta och saknad riktigt dallrar i orden. Jag har också mist så jag vet hur fruktansvärt det är. Precis som rubriken säger så blir det skavsår - djupa, svidande sådana. Sorgen tar sin tid. Saknaden går aldrig över men man lär sig med åren att leva med den, hantera den. Känner med dig på djupet, sänder styrkekramar och önskar att ljuset en dag blir större än mörkret.
2011-05-11

  Teresia Ridell
Smärtsamma ord, väl fångade. Inget gör mer ont än att mista den man älskar. Kram
2011-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP