Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
allt för nära


Domedagen är nära

ja kan känna ja kan höra ja kan se men inget göra.
media beskriver en bild en bild som sätter skräck i världen runt om.
ja kan höra klockorna klämta och krigslarmet slås på .
ja kan se folk som springer i panik . helt vilsna .
en mamma tar tag i sitt barn och pappan är några meter ifrån om typ 40 sekunder så stängs skyddsrums dörrarna igen . kommer han hinna .
bakom han så ser man en låga av eld som följer efter han .
en folkmassa runt typ 200 personer tränger in sig i ett rum på typ 30 kvm utrymme .
utanför så hör man skrik . fast väggarna e flera meter breda.
och gjytna med cement
det är kallt och mörkt . jag kan känna en tystnad som ekar i rummet . ett litet barn på 5 år . fråga sin mamma . vad som kommer hända med . hennes kanin .
jag kan höra mammans sorgsna röst .
hur hon försöker trösta sin lilla dotter . Mamman vet vad som väntar där ute .
rädslan stiger vem vet hur länge dessa väggar kommer hålla .
jag hör snyftningar skrik typ 2 meter ifrån mig . dessa skrik hoppar runt från vägg till vägg .en ber en bön högt för sig själv någon annan skriker efter någon anhörig -. jag kan känna lukten av avföring och svett en unken doft utvigar mina näsborrar och tränger in sig i dom
domedagen är kommen .
vad har vi åstakommit . krig vrede och hat är det som skapat detta .
finns ingen annan och skylla på förutom människan själv .
girighet. är nyckeln till allt detta människan vill bara ha .
monsunregn,jordbävningar tsunamin och flera meters vågor verkar inte ha varit tillräckligt med varningar för oss .
vi bryr oss inte vi bor i sverige det händer inte oss dessa tankar har vi
vi är odödliga.
kanske är det försent att be om förlåtelse till moder jord .
kanske är det försent att ångra det man gjort .
jag hör hur det sippar ner vatten nerför skyddsrummets kalla väggar .
kommer detta bli det enda vatten jag kommer dricka eller kommer dessa 200 skräckslagna personer vara dom sista som jag kommer få ägna min tid med . innan sanden i timglaset har runnit ut .
kommer jag få ägna mina sista timmar i ett skyddsrum typ 20 meter under jorden .
jag är inte rädd jag är inte orolig varför ska jag kämpa jag är ju så gott som levande begravd redan .




Fri vers av sharre
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-18 09:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sharre
sharre