Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


det gäller mig och dig... oss...kb<br>


i 180

 

 

rinnande rännilars skam

svart som tjära

asfalterar livsvägar

ja hela autostrador

vi kräks av åksjuka

vi vill hoppa av i farten

utsikten skyms av skövlade

skogar där vi en gång

planterade våra livsträd

rotlöshetens färd rusar

i 180 fram över landet

eller livet som vi en gång

välkomnades till

slag på slag på slag

gjorde att vi gömde

oss bakom nerdragna

draperade rum

där vi förbereder

vårt nya jag utan

att göra upp med

skammen som bedrog

våra nya ansiktens masker

blir lager på lager

tills vi dväljs och antingen

lägger på ett lager till

eller ger upp

kastar oss ner

vid Hans fötter

Han som tagit all skam

synd och skit

det finns ett erbjudande

som stått i mer än 2000 år

det lyder sålunda

"den som är i Kristus ÄR

en ny skapelse

det gamla är förgånget

SE något nytt har kommit"

för att komma dit måste vi

möta vår skam, som sen

förvandlas till skuld

som vi inte vill ha

vi omvänder oss och Hans

ord evighet går i uppfyllelse

vi blir nya skapelser

det gamla ÄR förgånget

sen ser vi in i varandras ögon

och VET att vi är nya

beredda att möta världen

med ett renat inre

som tar sig uttryck

till det yttre

vi är fria......

 

 

kb

 




Fri vers (Prosapoesi) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-20 21:21



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Orden leder fram till förlossning och befrielse.

Amen, halleluja!

Applåd och bokmärke.
2011-05-23

  Mow Dean VIP
oj.
wao.
vilken verbal action.
snärtiga rader.
jag måste läsa igen....
2011-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP