Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2013 fyller Landskrona 600 år. Gråen uttalas Grån... På melodin filas det...


Inbjudan till Landskrona

Träd in i det gröna Landskrona
den grönaste staden min vän
besök här är värt varje krona
en gång, sen är du här igen!
I glädjen för staden vid Sundet
med anor från sex hundra år
i bygd och i folk är förbundet
och spåren ses än vart du går!

Och bygden behållit sin skönhet
och hus byggs i rad efter rad
och parkernas lockande grönhet
honnör gör för var promenad!
Och Gråen och Ven uti Sundet, som
pockat med blommande vind
de hälsar med glädje och svängom
och malvan den lutas mot kind...

Så glädjen den finns i Landskrona
den skönaste staden min vän
så folk här vill bara betona
en gång, sen är du här igen!
Kom hit och se stränder som famnar
Kom sola och bada dig fin
Kom hit för så gott du då hamnar
Kom hit bli, som sta´n " ever green"!





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 495 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-06-02 13:08



Bookmark and Share


  Filosofen2
Hurra hurra för min stad.
Älskar naturens storhet
då solens första strålar leker med fasadernas
skönhet.

Måste vara med och fira 600 år
nästa år... Hipp hipp hurra
2012-01-31

  Berth
Mycket fin dikt. Absolut i min smak med både rim och reson.
Den bör komma med i en jubileumsskrift vid 600-årsjubileet.
2011-12-16

  Linda CH VIP
Finfin hyllning till din stad. Blev onekligen intresserad av att hälsa på efter din beskrivning!
2011-11-14

  Kalle.O
Stannar nog i Örebro men måste medge att du lyckas få mig nyfiken på Landskrona:)
2011-11-02

  Berth
Detta är sådan dikt som jag tycker om och själv försöker skriva.
Kärleken till staden lyser lång väg.
2011-07-18

  Michaela Dutius
Vilken otroligt vacker sång till DIN stad!
2011-06-05

  Maria T
Så fin hyllning till
Landskrona
2011-06-02

  En strimma av guld
Kommer men vet inte nu när det blir av och jag väntar på dig här i Smålandsskogarna.

Fin marknadsföring till din fina stad.
2011-06-02

    ADI Nehlin
härligt text...
2011-06-02

    ej medlem längre
Underbar hyllning till Landskrona!

"Glädj dig åt det sköna Landskrona
här finner du ju allt min vän
folket här vill ju gott betona
en gång, sen är du är igen!"

Och vilken fin reklam ...
2011-06-02

  Christine Sabel
Den ska du ju skicka in till reklam eller vem som intresserar sig, Turistkontoret! Superfin!
2011-06-02

  mickech
Vilken härlig hyllning!!
2011-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt