Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
för vinden lekte rövare med mitt hår och jag föll ner på en sten, inget var så verkligt som då i myllret på storgatan bland apor i armanikostymer


och vi sparkade för att slippa slå


de
25 åriga barnen

som aldrig accepterade, som istället snällt utåtagerade,
visade könet för vem helst som kände sig tappad
och insöp bekräftelse.
de började på middagar,
vinet ljöd och diskussioner med plötsligt funnen rymd.
där orden blev märgsaft och stunden var fångad.
alla höjer glasen, för att önska sig en låtsasvän

vi socialiserar på kvarterskrogar och svartdiskotek
lokaler klädda i urin
trasiga människor mellan fyra väggar och en flaska lycka
som inte önskade sig mer än att vara
ett kort i någons plånbok
men som istället klädda med
händer och bidrag rinnandes
ut över glömda drömmar
bara blev ett övertatuerat namn på någons hud



vår värld att nyttja
vår sanning att le åt
våra händer så långt ifrån
vår kväll som om den vore vår sista






vi ses där!

där vi bara är ett personnummer på en slip




Övriga genrer av vega lando
Läst 443 gånger
Publicerad 2005-12-29 23:26



Bookmark and Share


  Daemon
Dina trashiga-krog-betraktelser/konstateranden-poems står i en klass för sig.
2006-03-02

  Ms Lovecraft
MVH vi som skriker för att slippa se? Har läst en del av dina dikter nu och jag är imponerad av hur du sätter samman ord och hur du sätter ord på huvudet på spiken...!
2006-01-21

  Ulf Popeno
Herrejflar! Detta är en sann fröjd för oss nattsvarta cyniker som vägrar låta oss förblindas av billigt glitter. Detta är spegeln som sprack.
2005-12-30

  Markattan
Du målar upp bild efter bild med ett skönt flyt mellan raderna. Jag är på plats där detta sker, för du skildrar det så bra. "Lokaler klädda i urin", jo tack, det känns igen. Snyggt!

(Lite pet: "låtsasvän" bör stå som ett ord och i sista raden ska det nog stå "perSonnummer")
2005-12-30

  Daniel_78 VIP
jag är glad att jag inte är där dom är
du porträtterar upp människor och
miljöer rakt in i vardagsrummet.
Saker som får mig att sucka o
dra göra ledsna miner.
2005-12-29
  > Nästa text
< Föregående

vega lando
vega lando