Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Långt ifrån alla modeskapares ideal kliver den nakna sanningen fram. Jag vill bara bo i min kropp, och trivas. Inte prestera med hur jag ser ut. Bara vara.


Naken sanning

Jag gör som det står i tidningarna

man vill ju ha

en avslappnad relation

till sin kropp




Jag ställer mig framför spegeln




Plötsligt står hon där

hon jag blivit

hon som vuxit fram

genom åren




Magen platt

lätta linjer skymtar

runt musklerna

när jag hostar




Rumpan rund

inte alls lika fast

som för femton år sedan

men den går lika bra

att sitta på




Brösten

som små knoppar

de jag bad till Gud

att de skulle bli stora

när jag var fjorton




Knän som inte gör ont

så länge jag har eccoskor

och lår med hudbristningar

upp mot höften




Axlar som är bredare

än kvinnors ofta är

händer i en större storlek

och fötter likaså




Hals och nacke

som är långa

även här långsmalt

det verkar vara

min kropps tema




Långsmalt




Långsmala fingrar

långsmala ben

långa armar

som fortfarande slår i

överallt




Pojkaktighet

är vad jag ser

andra ser gänglighet

eller kvinnlighet




Det ligger i betraktarens

öga




Fri vers av Tea Alex
Läst 179 gånger
Publicerad 2011-07-02 14:49



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Voilá - la femme!
2011-07-02

  cilax VIP
Fint, avspänt
2011-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Tea Alex