Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(inte ens spegeln kan hålla sig borta)


Fastkedjad, naken och så jävla blottad.



korpen har setts till utanför hennes fönster
kyrkklockan har slutat ringa.
och kistan är äntligen i jorden.

Hon pustar ut. Tjugotre år av instängda andetag får äntligen träda fram.
Skogen lockar på henne. Dit går hon aldrig mer.

Hon tar ner korsen som målades i taket.
Sväljer klumparna i halsen.
Klär av sig.

Lägger sig i badkaret
sjunker under ytan och ser
kedjor, pusselbitar.

Avloppet slukar vattnet.
och spegeln slukar hennes skönhet.
(inte ens spegeln kan hålla sig borta)

Hon målar ögonen svarta och beger sig ut i natten.
lockar till sig andar.

låter gångstigen ligga orörd, så som hon aldrig fick.
naken. Sönder.

Kistan är i jorden. Hennes tankar är i livet.

Hon ramlar och möter duvor och ljuset.




Fri vers av Silverstjärna
Läst 509 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2011-07-12 00:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker om denna mycket.
Väldigt bra skrivet.
Bokmärks:)<3
2014-09-16

  Linda CH VIP
Imponerande välskrivet! Häftiga och egensinniga strofer som dunkelt pockar på uppmärksamhet.
2011-08-18

    kivu
Många strofer att ta med sig såsom "låter gångstigen ligga orörd, så som hon aldrig fick". Du kan.
2011-07-24

  sandraskänslor
"Hon tar ner korsen som målades i taket."

gud. bara den meningen... underbar rakt igenom
2011-07-20

    ej medlem längre
Känns som början på något nytt. Vacker beskrivning av det ljusa och det mörka.
2011-07-19

  Fru Intighet
"Lägger sig i badkaret
sjunker under ytan och ser
kedjor, pusselbitar."

Åh, vad bra.
Herregud, vad du är duktig!
2011-07-14

    ej medlem längre
Applåd för språket!
2011-07-12

  Peter Olausson VIP
så fascinerande - den vill jag bokmärka! Drömskt, svart, och ändå...så känns den gnistrande av hopp, av ljus. Tack!
2011-07-12

  Ceylon
Bra skrivet över lag, men raderna

"Hon målar ögonen svarta och beger sig ut i natten.
lockar till sig andar. "

är fucking underbara!
2011-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Silverstjärna