(Tove Jansson)

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Skynda dig älskade, skynda att älska! Dagarna mörkna minut för minut."

(Tove Jansson)




Övergång


En nordlig vind bär doft av rutten tång

till min altan, där måsar sprider träck

i insikt att vår sommar ej är väck

men skön, likt den smakfulla medaljong

 

som döljs av locket till mitt smyckeskrin

vars  virke är så tunt och lätt som balsa

och får min sinnesvärld att muntert valsa

likt våder i en blommig tyllgardin.


Med högtryck har augusti gjort entré

när sommaren nu nalkas sista versen.

Gutår, min kära, låt oss tömma tersen

och njuta årets första kräftsupé!







Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-04 03:03

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Mycket tänkvärt!
*
En hyllning av mig Du får
när Du tömmer tersen
Hurra, Hurra, Gutår
men Du måste på min sida läsa versem
2011-08-04

  walborg
Ja - rätt så - i nuet - härligt att läsa och visualisera bilderna.
2011-08-04

  Minkki VIP
fin!
2011-08-04
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP