Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
save our souls


machistiskt

anabolt ramboliskt
machistiskt
tycks vi avsiktligt vilja spegla världen
såsom sedd i raklamistiskt stentuffa face
stirrande mot oss från reklampelares
halvrakade stela rädda
män

stackars djävlar
vad skall de behöva leva upp till
vilken skuld har själva samhället
livsstilen
till allt vansinnigt våld
vilken skuld har godblessamerica
när det drar ut i krig
vilken skuld alla filmer
vilken skuld har vapenindustrin
och alla andra vinningslystna system

var är ni
kvinnor
den enda sanna motvikt som finns
när skall ni ta över
när skall vi slippa
överspela som män
äntligen




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-07-24 19:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"var är ni
kvinnor
den enda sanna motvikt som finns
när skall ni ta över
när skall vi slippa
överspela som män
äntligen"

I hear ya. men om inte männen
hade varit så övergripande farliga,
fysiskt och psykiskt statistiskt sett hade kanske fler
kvinnor statistiskt sett varit starkare och lagt fokus
på samarbete för att skapa förändringar..
Så det där har männen också förbelagt..(?)
det pågår ju (för de som ej har märkt det)
ett ganska enormt sexistiskt förtryck i samhällena av idag..
och långt tillbaks.. Så.. när kvinnor ska ta över?
När männen ska slippa överspela som män? ...
hm...

det väcker en tanke i tanken... den sista
meningen där... verkar handla om en
inställning med större vikt... än vad som benas ut
i texten..om den inställningen får stå till ögnande..

"När skall vi slippa överspela som män äntligen"
2011-07-25

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
För att bli fullvärdiga människor, behöver vi, var och en, finna en balans mellan de kvinnliga och de manliga sidorna i oss själva.
Vi kommer inte att kunna fortsätta länge framåt, om vardera halva mänskligheten bara utnyttjar ena halvan av sin potential...
2011-07-24

  Minkki VIP
inget svar har jag på din fråga - men inte bara männen överspelar, kvinnor gör det också. Eller tar över manliga modeller i ledarskap... inte alla, förstås.
Måste vi ens spela? Saknar vi mod att bara vara människor? Är också det enkla för komplicerat? Som synes - inga svar. Bara massor av frågor...
2011-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP