-Har du skrivir om en varuhiss?  - Ja, för något år sedan.  - Var hittar man den dikten?  - Här!

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

-Har du skrivir om en varuhiss?  - Ja, för något år sedan.  - Var hittar man den dikten?  - Här!




Om tillvaron

 





 

 

 

 

 

Min tillvaro är som en varuhiss

som jag fyller med allsköns produkter.

och anträder färden helt segerviss

för att njuta av framgångens frukter.

 

Min tillvaro är som en varuhiss!

Ibland kan den uppnå de höjder

där lyckan tycks vara en grundpremiss

och livet blott bjuder på fröjder.

 

Min tillvaro är som en varuhiss,

ibland kan den stanna på vägen.

Då tvingas jag godta en kompromiss

så usel att jag blir förlägen.

 

Min tillvaro är som en varuhiss

ibland slår den ner i en källare

som stinker av såväl träck som piss.

Det ger mig en tankeställare.

 

I tillvarons otrygga varuhiss

livets vindar så lätt vänder kappan.

Att bli kvar i den vore en jättemiss.

Hallå snälla ni! Var är trappan?!

 

 





Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-02 13:05

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Mycket fyndigt och tillika bra skriven.
2011-08-03

  Minkki VIP
snyggt, fast du glömde att gå i taket ;) det kan man göra med en paternosterhiss som går som ett radband, runt, runt... men är kanske mer en personhiss?
2011-08-02

    Birgersdotter VIP
roligt skriven.Bra
2011-08-02
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP