Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då och nu


Jag minns ännu

när ett år var en lång tid

och alla glädjeämnen

oöverkomligt avlägsna.

 

Nu rinner åren undan

med en hastighet

som gör att man stundom

måste vända sig om för att

fånga det lustfyllda i flykten,

om än bara i minnenas

suddiga backspegel.

 

Med blodiga naglar

djupt i jorden

försöker jag förgäves

bromsa färden

medan tillvaron betraktar

mina meningslösa ansträngningar

med ett överlägset flin.

 






Fri vers av © anakreon VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-02 16:28

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Två citat:
Ett Latinskt: "Sed fugit interea, fugit irreperabile tempus" – Men däremedan flyr tiden, tiden som ingen kan ersätta.
Och ett av Jean-Jacques Rousseau:
Ungdomen är den tid då man bör studera visdomen; ålderdomen den tid då man bör utöva den.
2011-08-03

  Yrre VIP
Djupt och stort, som du.
2011-08-02

  Minkki VIP
ja, som ordstävet säger, morgondagen (tiden) är en skälm...
2011-08-02
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP