Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diktoholism - en missbrukares vardag



Märker redan när det dagas

hur min motståndskraft försvagas.

Abstinensen är extrem:

Jag behöver ett poem!

 

Giv mig genast fyra rader

annars får jag säkert spader 

och behovet lär nog växa

tills jag måste ha en sexa!

 

Skänk mig då en enda strof, 

diktare och filosof! 

Bjud mig ett begåvat rim 

så min själ kommer i trim.

 

Den förgås av anemi

utan daglig poesi!

Starta datorn! Är Systemet

öppet redan? Bra! Problemet

 

som för andra är en bärs

är för mig en ynka vers! 

Tack, där nådde jag mitt mål:

Liket lever, vänner! Skål!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 650 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-08-06 17:16

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
också läsningen av dina verser är beroendeframkallande...
2011-08-19

    Birgersdotter VIP
Ha ha underbar..och fint rimmat
2011-08-11

  LassO
Najs
2011-08-09

    Bodil Sandberg
haha så bra så sant på vers!
säjer jag och tar en lyrisk ters!
skål ta mej fan!!
2011-08-07

  limerick
Poetae verba abstinentia!
Eftersom jag tyckte det passade
med kommentar på latin,
lät jag, som realare,
Google översätta.
Hoppas orden
blev de rätta.
2011-08-07

  Annie b'larsson VIP
Wow! Calle, du är obetalbar...
2011-08-07

  walborg
Vilken trevlig åkomma!!!! Vi skördar och tackar ödmjukt.
2011-08-06

  Yvonne Eriksdotter
Underbart med sån abstinens!

SKÅL!!
2011-08-06
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP