Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En del läsare föredrar den kompakt uppställda texten då det kommer till 'prosa' eller 'fakta'. Medan en del andra finner det mer lättläst om texten innehåller små luftiga pauser, som möjlighet till eftertanke, begrundan. Jag favoriserar dem här.


Något litet om aforismen







Aforismen är ofta nog författad
på så sätt att det skall finnas
en inbyggd paradox i den och detta

kanske då extra ställt på sin spets
att genom knorren på slutet förmedla
blott den ena sidan av myntet.

Underförstått finns myntets båda sidor
att beakta och läsaren kommer ofta

'ofelbart' dra slutsatsen
att författaren av aforismen
blott tänkt på myntets ena sida.

Aforismens syfte är ofta att få läsaren
av den att reagera
i lika hög grad som att reflektera.

Att tänka själv och även tolka själv
samt att gilla eller ogilla är blott 'av godo'.




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 360 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-07 10:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP