Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Afrikas Horn

 

 

Blind är den som inte ser

människan som lider

bara för att hennes mun

kanske inte kvider.

 

Döv är den som inte hör

outtalad smärta

och vars skygglappar har dolt

vägen till hans hjärta.

 

Feg är den som dröjer stum.

Tystnaden är endast dum.  

 





Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-08-09 14:03

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Bra!
2011-08-11

  Carl O Andersson
Hoppas Julio har fel. Av medierna att döma har ändå hjälpsamheten fått ordentlig fart.
Mycket bra skrivet!
2011-08-10

  Julio VIP
Ignorans är den värsta form av Ondska

Vi väljer att titta på tv, med chipspåsen i hand istället.

så är det
2011-08-09

  Fredrik P. VIP
helvetet på Afrikas horn
är en ständig världsrepris.
...om pengarna som går
till vapen kunde användas
till livets nödtorft i Afrika
skulle det se annorlunda ut.
2011-08-09

  cookiedough
Stark och väldigt sann text!
2011-08-09
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP