Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En titt i arkivet




Din är din egen konst!


Finns äkta konst? I så fall: Vad är äkta?

En känsla som får själen att försmäkta?

Vem kan bevisa det om inte du?

Vår världs skönandar fattar inte, ju,

vad som kan få just dig att känna smärta

av skönhet och poem i just ditt hjärta!


Den äkta konsten. Visst, jag vet, den lever!

Men du och jag får aldrig bli elever

för någon självvald överklasselit.

Ty deras utblick är en parasit

som strävar till att ge oss andras värden

att följa på den konstnärliga färden.


Låt aldrig någon annan dig förrycka!

Det är du själv som vet vad som ger lycka

och finner resonans i just din kropp.

Glöm aldrig det, det är mitt enkla hopp.

Och strunta blankt i världens små esteter.

Ty du, blott du bär konstens barometer!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-08-10 20:44

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Konst är det subtilaste av alla lögner.
Tre plagierade aforismer
1. Konsten är den lögn som får oss att se sanningen. (Picasso)
2. Det är ingen konst att bli gammal. Konsten är att härda ut med det. (Goethe)
3. Konst är det man inte kan. Om man kunde skulle det ju inte vara någon konst. (Storm Petersen)
2011-08-11

    Bodil Sandberg
applåderas och tusende rosor ur kanonen levereras !!
2011-08-11

  © anakreon VIP
Svar till Knickedick:
Enligt min uppfattning:
JAAAAA!
2011-08-10

  Knickedick
innebär det också att det är bara en själv som kan bestämma om man ska uppfatta något som konst?
2011-08-10

  Larz Gustafsson VIP
Håller med till 100%. Förträffligt formulerat och uttryckt.
2011-08-10
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP