Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Justerad repris




Första, andra, tredje...

 

Förr sprang man på auktioner
och samlade på det
man själv nu tycks ha blivit:
en sorts antikvitet.
Men nog kan man väl tycka
att någonting är knas
när buden hamnar högre
på en sprucken gammal vas 
än på en rynkig människa!
En bön till vår regering:
Sök sätta stopp för denna
åldersdiskriminering!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-08-12 14:14

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Man kan ju göra som George Burns. Han slutade äta ekologisk odlad mat, då han ansåg att han på grund av hög ålder nehövde alla konserveringsmedel han kunde få.
2011-08-13

  Carl O Andersson
Appropå ålder;
Stulen Limerick av okänt ursprung:
*
Hundrasjutton var gumman i Åse
mot betalning man kan henne få se
Trots sin ålder hon har
alla tänderna kvar
i förvar i en brun liten påse
2011-08-13

    Birgersdotter VIP
Jättebra skrivet
2011-08-12

  Larz Gustafsson VIP
Asgarvar åt första raderna, men på slutet infinner sig en ton av allvar.
Det finns de facto en åldersdiskriminering.
Ungdomskult(-ur)en kommer från USA.
2011-08-12

  walborg
Jättekul -
en som undrar litet över priset på mej på en skrothylla då ....
2011-08-12
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP