Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Augustinatt

 

Det stod en svartklädd mansperson

strax utanför min dörr

hans redskap och hans klädnad

jag sett många gånger förr.

 

Nu kände jag ej större lust

att snällt och artigt heja

ty jag förstod att det var mig

han kommit för att meja.

 

Jag pekade på gräsmattan

som jag bad honom att tukta

och drog mig sedan undan

att om möjligt slippa frukta...

 

...ett frontanfall från skepnaden

som kvar vid dörren stod

och viftade med lien som

om målet var mitt blod.

 

"Slå gräset först", sa jag,

"så får du karva i mig sedan!"

Han tackade mig glatt

och angrep ivrigt gräset medan...

 

...jag själv försvann ur huset

med ett ganska klumpigt hopp

över altanens räcke och

till skada för min kropp.

 

Han såg mig snabbt och måttade

ett kraftfullt hugg med lien

och skrek: "Det är betyget för

den usla fallstudien!"

 

Då vaknade jag, dyvåt

mitt i mörka svarta natten.

Min hand var riven blodig,

men det var nog bara katten.




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-08-14 11:40

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Den där farbrorn är jag ytligt bekant med.Se Min dagens dikt.
2011-08-15

  Knickedick
Du får toppbetyg för din förmåga att dra rövarhistorier. Säkert att du inte är värmlänning?
2011-08-14

  walborg
Det var ett möte det!!!
2011-08-14

    ej medlem längre
Härlig!!!
2011-08-14
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP