Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem har inte gömt sig??OCH BILDEN HAR JAG GJORT!!!KB


Ibland..

 

Ibland springer Vi och gömmer oss

när Vi egentligen vill bli hittade.

 

Ibland när vi blivit funna så tar det

tid innan Vi tillåter oss att acceptera

att vi syns, tar plats, får vara.

 

Ibland göms vi undan av andra

för blir Vi hittade så måste även de

som gömt oss stiga fram i ljuset

och deras skam som gjordes till vår

blir då synlig.

 

Ibland måste Vi för att överleva

stiga fram ifrån de som gömt oss

även om det kostar en brytning

mellan den som gömde oss och

oss själva.

 

Ibland gömmer Vi oss för vi tror att

Vi inte är värda att bli hittade.

 

Men alla är Vi hittebarn som när någon

äntligen finner oss så finner Vi oss

själva, och Vi känner att Vi kommit

hem.

 

Och ibland gömmer Vi oss bara för

att Vi inte orkar.

 

Frågan är då, vem orkar åt oss

orkar finna oss, orkar bära oss

orkar bara vara där för oss.....

 

Vem?

 

 

 

kb

 




Fri vers (Prosapoesi) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 544 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-08-17 00:04



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
bra denna.
2016-01-16

  Elsa Rohlén
"Men alla är vi hittebarn" är en så otroligt bra formulering. Vackert!!
2015-03-28

  Yvonne Eriksdotter
Mmmmm...ja...precis så...

...vem?
2011-08-20

  Bibbi VIP
Oändligt tänkvärda text.
2011-08-20

    ej medlem längre
Att hitta hittebarnen och älska dem synliga . . .
2011-08-17

  walborg
En finstämd text om mödan att finna en inre plattform att vila i och att inte förlora den vid möten med den yttre verkligheten.
2011-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP