Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu är det dags, igen...




Vemod




 

 

 

 

 

Jag vandrar på tysta vägar.

Jag går mellan tomma hus

där sommargästungarna plägar

förströ mig med skratt och bus.

 

Jag spejar mot vida havet

där seglen nyss syntes på rad

men nu med det blygsamma kravet

få skåda ett enstaka bad.

 

Jag andas in vid kaprifolen

som ännu har tre blommor kvar.

De bugar försiktigt mot solen,

en sommarens slutkommentar. 

 

Jag vandrar på tysta vägar

en sval vind bär budskap om höst.

Men än är det långt kvar till vinter,

den tanken får tjäna som tröst.

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 412 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-08-23 03:58

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
en mye välskriven, lättflytande text som genast fyller läsaren med lust att läsa mera
2011-08-23

  Maria Zena Viklund
mycket vackert!
2011-08-23

  Linda CH VIP
Vemodstankar i en vacker men ödslig höstmiljö. Väldigt fint skrivet!
2011-08-23

    Bodil Sandberg
Fantastiskt fint!!visst känns det lite vemodigt nu när hösten nalkas men man får ävenså trösta sig med att den årstiden har sin speciella vackerhet -

applåder!och tack för bokmärke!
2011-08-23

  walborg
Så härligt att läsa - och den glittrande fjärden får mig att bara stillna i tacksamhet.
2011-08-23

    ej medlem längre
Stark och vacker! Tack!
2011-08-23

  Yrre VIP
Å så ljuvligt vemodigt och hoppfullt!!
2011-08-23

  Fredrik P. VIP
sköna tankar i
sensommarens
vemodiga atmosvär
2011-08-23
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP