Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väckarklocka

 

Så ljuvligt patetisk man är

när man drömmer

om plats på en tron

intill Tomas Tranströmer.


Och sedan, när man

efter drömmen är vaken

så är man som Kejsaren

fullständigt naken.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-23 23:34

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Instämmer fullständigt med de övriga kommentatorerna
2011-08-24

  Minkki VIP
Oj, först nu i morgonstund ser jag det geniala ordet fulständigt - varken an- eller full-. Pricken på i:et i självironin!
2011-08-24

  Rune Thorsell
Ja, så är nu en gång var diktares öde
drömma om framgång och Nobelii pris
bli räknad i skaran odödlige döde
och få sig en egen staty i Paris.

Men nu sitter man här vid sin skrivmaskin
och stirrar slött ned på döda tangenter
med hängande haka och byfånens min
sämst bland de sämsta av alla skribenter.
2011-08-24

  walborg
Ingen dålig utgångspunkt.
2011-08-23

  Minkki VIP
Vilken ljuv självironi ;)
2011-08-23
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP