Blodbadet, varvid ca 10.000 hugenotter mördades, inleddes vid tretiden på morgonen på Bartolomeusdagen den 24 augusti 1572. Händelsen hälsades som en seger i de katolska länderna.
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blodbadet, varvid ca 10.000 hugenotter mördades, inleddes vid tretiden på morgonen på Bartolomeusdagen den 24 augusti 1572. Händelsen hälsades som en seger i de katolska länderna.


24/8: Namnsdagslimerick till Bartolomeus

 

En fruktansvärd slakt i Paris

där tusentals liv togs som pris

Bartolomeusnatten,

då tystnade skratten

ej något att hylla, precis.

 

 


 




Bunden vers (Limerick) av © anakreon VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-24 08:37

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    tehdog
Religionskrigen? Vadå, har jag missat något?
2011-08-27

  lodjuret/seglare VIP
de Geer och Laval härstammar från den tidens invandring till Sverige, just på grund av religionskrigen. Nu är ju religion inte den allenarådande orsaken till krig. Men det är ändå en av de stora skövlarna, i sällskap med politik, hämnd, kaos, makt och penninghunger. Intressant att du tar upp detta.
2011-08-25

  lodjuret/seglare VIP
det måste jag googla på wikipedia
2011-08-25

  walborg
En ny association till Bartolomeusdagen då vi firade min fars namnsdag och inflyttning till Helsingfors från sommarstället nära Borgå.
2011-08-24

  Minkki VIP
Verkligen inte. Men limericken är fin!
2011-08-24
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP