Tiden,

spelar längre ingen roll...

Du är min inspiration Peter Lemarc

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden,

spelar längre ingen roll...

Du är min inspiration Peter Lemarc




Hjältemod och Tid

 

 

Kan sakna de drömmar, Världar kunde välta.

Äventyren som förkastade tid.

Fruktans fyrljus över svartblåa hav,

för hjältemod i ungdomlig strid.


Tog ödet och la det i din hand,

band fast våra tårar blid,

lovade att aldrig blicka båkåt,

och lyssna på förgången tid.


Fann alltid eviga vägar att vandra, 

även när längtan regnade ned.

Under månljusets stilla vagga,

slog vi sedan fast vår ed.

 

Vi är ljuset i kylslagen eka,

en famn att slutligen somna vid,

rus som ska få smeka,

ett pulsslags saknad av tid.

 

Kan sakna de drömmar som förintar det gråa,

gnistan som bränner till vila.

Det förgångna fryser fast till stilleben,

och visar bara det gracila.

 

Vi glömmer inte att vi är,

bortom hjältemod och tid,

bara två händer i varandra

som alltid funnit sin frid.

 

 




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 1007 gånger och applåderad av 29 personer
Utvald text
Publicerad 2011-08-24 11:36



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
som en örn flyger du över poesins himmel och jag står andäktigt och blickar uppåt
2016-04-08

  Minkki VIP
Mats Henricson: sanningen du saknar finns - om inte förr så åtminstone i sista versen.
En rik dikt att läsas många gånger. Tack för den!
2011-08-29

  Mats Henricson
En oerhört vacker flykt från en karg och ogästvänlig verklighet......, Behövlig, men dock ,tidsbegränsad, sanningen KAN komma ifatt.......
2011-08-29

  Järnkatten
En text som utan vidare kunde varit incitament till något mer :)...
2011-08-27

  Valdemar Anders
Sällsam och vacker..
2011-08-25

  Anya VIP
Vackert och välkomponerat.
2011-08-25

  Kungsfågeln
Underbar och fantastisk vacker text.
2011-08-24

    Ida Tisteltunga
Jag tyckte den hade en sagolik känsla och jag fick bilder i mitt huvud när jag läste den.
Jag får en bild av en ung man. En sådan som ler lyckligt mot stormen.
Han åker på ett skepp, vill upptäcka hela världen och rista in sitt namn i historieböckerna.
Och jag ser en flicka som står på stranden. Jag ser hur han kliver av skeppet och sina drömmar.
Det är en fin dikt, du är väldigt skicklig på vers.
Jag känner igen mig i dikten, men bara i början. Än så länge vilar mitt öde i min hand och jag har för avsikt att vagga det där väldigt länge...
2011-08-24

    midamar
Wow!
2011-08-24

  walborg
Skönt att läsa en genomtänkt text som denna.
2011-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé