Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag lägger nu åter ut en text, som jag förstår har varit fasligt efterlängtad av just någon som du, trots att du inte gärna brukar kunna gissa dig till vilken slags text det skall bli, utöver att vara skriven och utlagd här av just mig. Gläd dig, o läsare


Något litet om att stå pall




Jag får gärna ont i ryggen av att sitta hopsjunken framför datorn.
För att motverka en längre sittning så har pallen inget ryggstöd.
Ja, det är egentligen inte alls en pall utan en stol jag avlägsnat ryggen på, med hjälp av en vän.
Vännen satt sönder ryggstödet på den åt mig, varpå jag befriade den från resterna i form av avbrutna pinnar.

Sedan han begärt fram en ny stol, utan att få gehör för detta, eftersom jag förstod hans behov av att sitta sönder även mina andra stolar med ryggstöd, han satt sönder en hel serie med stolar under några år, en serie om sex stolar som jag ärvt av min förtvivlade moder.

Så nu har jag här att sitta på en ryggradslös stol, som dock skall göra ryggraden gott hos sittaren, emedan man tvingas sitta något svankryggad, tills man glömmer sig och sjunker ihop som en sådan där i ugnen placerad sufflé gärna gör, har jag hört, ryktesvägen eller som man säger på engelska (huruvida de verkligen har några vingårdar i England, att tala om, vet jag då verkligen intet om) 'I heard it through the grapewine.'

Vilket omsatt på svenska lyder ungefär 'Jag hörde det ryktesvägen' eller om man så vill 'Jag hörde det genom vinstocken'.
Nu kan man ju tycka att grape skulle stå för exempelvis grapefrukt.
Men folk tycker så mye och nu tycker jag att texten blivit precis så lång att den blivit något för lång.

Jag önskar dig en funderbar onsdag, eftersom det i morgon lovar att bli en sådan underbar torsdag, en dag vi skola få vänta ännu något på, vännen.



(oläslig namnteckning)




Om bilden. En bild jag inte tagit själv.
Jag har förstås tagit den eller rättare sagt
lånat den, på obeständig tid, men tagit den
har jag förstås, inte.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 657 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2011-08-24 13:45



Bookmark and Share


  ULJO
Applåder för denna som var mycket roande att ta del av
2011-08-25

  © anakreon VIP
Roande, oroande och rolig men inte orolig!
Calle
applåderar förtjust
2011-08-25

  Gunwale VIP
Se här vad språket kan göra om man bara släper loss det... Och visst finns det ett budskap där någonstans, om man känner efter!?!
2011-08-25

  lodjuret/seglare VIP
covers?
2011-08-24

  Nanna X
CCR. tja covers i all ära vännen men you know I´m in it for the real stuff. gäd dig, råkade jag skriva, gläd menade jag förstås i all välmening.
2011-08-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP