Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillbaka till verkligheten


 

Han gick förbi, en liten en

och såg så ledsen ut

när frågan kom: Vad gör vi nu

när sommaren är slut?

 

Nu skall vi resa hem till oss

till gatan där vi bor

blev svaret från en mager tös

som säkert var hans mor.

 

Men tänk om pappa hittar oss

då blir det bara gräl

och fylleslag och blåmärken

det vet du alltför väl!

 

Den magra flickan suckade

och sa: Han är din far!

Och även om han tycks dig dum

så är han allt vi har.

 

Sen hörde jag dem inte mer

men orden dröjde kvar:

att "även om han tycks dig dum

så är han allt vi har".

 

Jag ömkar alla dessa barn

som kläms i livets grottekvarn.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-08-25 20:37

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Elegant - fint inlyssnat
2011-08-26

  Fredrik P. VIP
ja, många barn far illa,
förträffligt poetat här
2011-08-25

  Minkki VIP
ja, ruskiga perspektiv - och rusig bakgrund, där små barn lär sig ta vuxnas ansvar
2011-08-25
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP