" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Men skriv något om att sommaren återkommer, så jag får en smula hopp" skrev Yrre som läst de vemodiga raderna i "Silhuett". Jag bad Irmeli om hjälp och denna rimsaga tillägnas Yrre och alla sommarälskare




Farväl till Sommaren.


En flyttbil stod oväntat utanför huset,

en märklig figur fyllde flaket med last.

Det var Sommarens fotspår som dröjde i gruset

den sommar vi så gärna vill hålla fast.


"Jag packar för flyttning", sa sommaren vänligt,

ty nu är mitt gästspel här slut för i år.

Och vädret jag bjöd på var regnigt men tjänligt

och titta så tätt kantarellerna står!


Och granska sen rönnarnas praktfulla frukter

som ger oss ett löfte om årstiders gång.

De tillhör nog sommarens bästa produkter

och tröstar en del om din vinter blir lång".


Tyst hjälpte jag Sommaren in bakom ratten

och tänkte "hon får inte se att jag gråter".

Jag såg hennes bakljus försvinna i natten

och hörde mig själv viska "välkommen åter"!






Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-08-28 07:58

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Knickedick
Brytes sönder av att skilja
flyter tårarna mot vilja

Hur ska vi stå ut?
2011-08-28

  walborg
Sommaren - en hon - så stimulerande att läsa om avskedet så.
2011-08-28

    ej medlem längre
Mycket vacker.
2011-08-28

  Yrre VIP
Å så fint skrivet, Tack fina fina Calle och Irmelin!!
2011-08-28

    ej medlem längre
Fantastiskt fin! :)
Både vemodigt vacker och med förhoppningar om en fortsättning, att sommaren ska komma igen. Och det gör den ju! :)
Bra flytande språkbruk!
2011-08-28
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP